New old stock: duurzaam en uniek

Voor onze Claar & Co Collectie gebruiken wij bijna altijd new old stock stoffen. Vaak krijgen we de vraag wat dat eigenlijk zijn. Letterlijk betekent new old stock, ‘nieuwe oude voorraad’. Dus, producten die al heel lang op voorraad zijn maar nooit gebruikt. Meestal worden ze ook niet eens meer gemaakt. Vintage horloges bijvoorbeeld, of brillen.

Flower power en retro

De new old stock stoffen die Claar & Co gebruikt voor haar collectie, hebben vaak al een lang en saai leven achter de rug. Ze hebben namelijk alleen maar op de rol gezeten. Wij vinden het de hoogste tijd om daar verandering in te brengen. Daarom gebruiken wij deze prachtige stoffen voor onze kussens en spreien. Die zijn dus echt one of a kind, want de stoffen worden niet meer geproduceerd. Sommige stoffen dateren zelfs uit de jaren 60 en 70! Je gaat dus weer even helemaal terug in de tijd. Originele flowerpower en retro motieven zijn geen uitzondering.

Stoffen met een verhaal

Annemiek en ik struinen stad en land af op zoek naar de mooiste new old stock stoffen. Ze hebben elk een eigen verhaal. De oorsprong van de stoffen is helaas niet altijd te herleiden. Vaak kun je wel voelen welke materialen zijn gebruikt, maar soms blijft het een mysterie….

Ambachtelijk geproduceerd

Wat je direct ziet en voelt aan new old stock stoffen is dat ze ambachtelijk zijn gekleurd en geweven. Echte new old stock is daarom vaak te herkennen aan deze ingeweven motieven en dat zorgt voor het mooiste resultaat. Tegenwoordig is dat niet meer zo en worden motieven meestal op de stof geprint.

Mooi en duurzaam

Behalve dat de Claar & Co Collectie uniek is en je dus zeker weet dat jij de enige bent met dat mooie kussen of die bijzondere sprei, is ze ook duurzaam. Voor bijna alle kussens, spreien en andere producten uit de Claar & Co Collectie wordt namelijk geen stof geproduceerd. Kortom, de Claar & Co Collectie is een echte win-win: een mooi interieur mét een duurzaam product!