top of page
Wphotography-willemijnbeekman.com-3.jpg
Terstal&Co_Logo2_Mongoose.png

terstal&co

Terstal (&Co), de grote zus van Claar&Co, bestaat al zo'n 34 jaar. Je kunt wel zeggen dat Annemiek (de moeder van Clarissa) een echte doorgewinterde professional is. Vooral voor de technische en bouwkundige kneepjes ben je bij haar aan het goede adres.

Annemiek heeft voordat zij in 1988 afstudeerde van de Gerrit Rietveld academie eerst nog een paar jaar kunstgeschiedenis gestudeerd. Tijdens haar studies werkte zij bij haar vader in de winkel (Terstal Interieurs). Dit was een winkel in Haarlem die hoogwaardige design-meubels verkocht. De ervaring die zij heeft opgedaan door het werken in de winkel en het volgen van beide studies komen haar in het werk als interieurarchitect nog dagelijks van pas. 

Later volgde Annemiek de module Risicoanalyse Projectonwikkeling aan de Amsterdam School of Real Estate (UvA) en in 2021 de opleiding Circulair Bouwen aan de Hoge School in Arnhem. Verduurzamen is juist vandaag de dag een erg belangrijk onderwerp. Annemiek en Clarissa verwerken dit waar kan dan ook altijd in hun ontwerpen.

Annemiek weet altijd de vertaalslag te maken naar de wensen van de opdrachtgever. Ze durft net dat stapje verder te gaan om te onderzoeken wat de opdrachtgever nodig heeft voor het beste ontwerp. 

 

  

tmb website 3.jpg
03e339d8370df90cc6ba53cfe1a90330.jpg
tmb website 2.jpg
Claar&Co_Logo2_Mongoose.png

claar&co

Hoe Claar&Co is geboren wordt Clarissa vaak gevraagd.  Het antwoord daarop is dat zolang  Clarissa zich kan herinneren het eigenlijk altijd over interieur ging. Het ging hierover aan de keukentafel, maar ook 's avonds na een dag werken: bijvoorbeeld mooie merken die haar ouders inkochten (zij namen de winkel over nadat Annemiek haar vader overleed), maar ook projecten waar Annemiek mee bezig was. 

 

Clarissa is even een zijspoor ingeslagen door haar carrière te beginnen als advocaat op een groot Zuidas kantoor.  Na een paar jaar werkzaam te zijn geweest in de advocatuur kon Clarissa er niet langer omheen en besloot zij na omscholing toe te geven aan wat haar het meest gelukkig maakt: elke dag met interieur bezig zijn. Al geeft Clarissa wel meteen toe dat het werk als advocaat een goede bijdrage heeft geleverd aan het werk dat zij nu doet: de wensen van de opdrachtgever vertalen door goed te luisteren waarbij professionaliteit altijd het uitgangspunt is. Ook voor de kantoren die Annemiek en Clarissa samen verbouwen en inrichten komt het werken bij een groot advocatenkantoor nog dagelijks van pas. Clarissa kent de behoeftes van werknemers en weet wat een kantoor nodig heeft.

 

Voor Annemiek en Clarissa is het belangrijkste om hun ontwerpen niet gebonden te laten zijn aan trends en om daardoor een tijdloos interieur te creëren toegepast op de wensen en de eisen van de opdrachtgever.

 

"Onze droom is om ooit een eigen Netflixserie te hebben waarbij je het werk dat mijn moeder en ik samen uitvoeren op de voet kan volgen: dus waar onze werkwijze te zien is, ons gekibbel te horen is, maar vooral ook de ontzettende lol die we hebben tijdens al onze projecten. En natuurlijk dat je ziet hoe wij aan de slag gaan om elke dag weer het mooiste resultaat te behalen." 

bottom of page