top of page
Zoeken

Hoe maak je anno 2023 het ultieme interieurontwerp voor jouw kantoor?

Bijgewerkt op: 11 aug. 2023

Er is veel om te doen: de ultieme werkplek. Bestaat die nog? Wij zeggen: ja juist! Zeker nu er een nieuwe tijd is aangebroken. Die het kantoor als instituut an sich een stuk dynamischer en daardoor leuker maakt!


1. Concurrentie met de thuiswerkplek

Het thuiswerken is door Covid in een stroomversnelling geraakt. En nog steeds zweren veel werknemers erbij. Op zich een prima ontwikkeling en zeker voor wat extra afwisseling. Naar kantoor komen heeft daarom een andere of beter gezegd een dubbele functie gekregen: naast dat je er komt om te werken is het ook veel meer een ontmoetingsplek geworden. En echt een plek om samen te werken. En daar moet zowel de inrichting, maar ook de indeling op aangepast worden. Het zijn niet meer alleen bureaus. Nee absoluut niet zelfs. Een kantoor anno 2023 is een stuk dynamischer en daar zijn zoals gezegd aanpassingen voor nodig.


Vooral omdat je de concurrentie met de thuis werkplek toch wel voelt: thuis heb je misschien wel lekkerdere koffie, een betere concentratie en kun je tussendoor je wasjes draaien. Daarom moeten bedrijven een kantoor faciliteren waar werknemers echt heen willen komen, zonder dat dit verplicht gesteld wordt.

maatwerk kantoor renovatie interieur design styling interieurontwerp
De renovatie van een groot kantoor in Amsterdam

Bron: ontwerp Claar&Co


2. Tips & Tricks

Hoe faciliteer je dit? Nou door eens goed je eigen kantoor onder de loep te nemen. En juist door kritisch te zijn. Sluit je corporate identity eigenlijk wel aan bij de uitstraling van jouw kantoor? En is die vertaalslag wel duidelijk genoeg?


Wij zien in onze projecten dat werkgevers dit moment met beide handen aanpakken. Want het kan naast aanpassingen in het interieur en de indeling ook een extra impuls geven om nog meer focus te leggen op het bedrijfsproces. Doen jullie genoeg aan duurzaamheid? En inclusiviteit? En als dit zo is: weten je klanten dit al?


Deze vertaalslag moet vloeiend zijn en ook goed doorgalmen in jullie bedrijfsvoering. Hoe doe je dat? En hoe richt je zo'n kantoor eigenlijk in?


Sommige antwoorden hierop zijn vrij logisch. Namelijk door de focus te leggen op duurzame meubels. Duurzaamheid volgt bijvoorbeeld uit de kwaliteit en de duur dat je van deze meubels gebruik kan maken. Maar ook door meubels aan te schaffen die helemaal circulair en recyclebaar zijn. En natuurlijk door te focussen op meubels die refurbished zijn. Tegenwoordig is het assortiment een stuk groter. Want ook de mooiste merken doen hier aan mee!


En qua indeling? Nou er moeten in ieder geval genoeg vergadermogelijkheden zijn. Bijvoorbeeld in de vorm van portable vergaderzaaltjes, en zitjes waar je kunt brainstormen. Natuurlijk moet dit ook allemaal voldoen aan ARBO wet en regelgeving.


Maar stoom afblazen is voor de mentale gezondheid van je werknemer ook van belang: een klimmuur? een smoothiebar? een moestuin? Het is niet heel snel meer te gek. Maar dat betekent niet dat deze aanpassingen perse ingrijpend hoeven te zijn. Denk ook aan bijvoorbeeld een goede "oplaad-gelegenheid" voor de elektrische fiets. Zeker door de arbeidsmarktkrapte maak je het voor werknemers op deze manier een stuk aantrekkelijker. En misschien ook wel net het verschil met de concurrent!


Ben je benieuwd geworden naar wat Claar&Co voor je kan betekenen? Aarzel dan niet om contact op te nemen!

Bron: ontwerp Claar&Co

81 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page