top of page
Zoeken

De interieurtrends van 2023

Bijgewerkt op: 11 aug. 2023

2023?! Wat staat er op de interieuragenda als we het hebben over trends? Wat springt er dit jaar echt uit? Wij sommen het hieronder voor je op!


1. Maximalisme

Minimalisme maakt plaats voor maximalisme. Dit betekent dat het best een beetje gek mag. Hoe wij dat vaak verwoorden is: een georganiseerd statement. Het hoeft niet allemaal kriskras door elkaar te staan, maar je zintuigen moeten wel geprikkeld worden. Dus waar wij het al eerder over de 80/20 regel hadden; ook hier is die weer op zijn plek. Zorg dus in ieder geval voor 20% contrast met de rest van je meubels. En echt zeker met deze trend mag je best dat wandje een andere kleur geven of een gek object of kunstwerk te show doen stelen.

interieurontwerp amsterdam renovatie
interieurontwerp

Bron: Pinterest


2. Duurzaamheid

Duurzaamheid blijft ook dit jaar weer heel belangrijk, en terecht! Dit betekent dat er ook tweedehands geshopt blijft worden. Houd websites als Catawiki en Whoppah in de gaten voor de mooiste design meubels. Maar ook marktplaats is een hele goeie. Je moet geduld hebben, maar als je dat hebt dan kun je echt de mooiste treasures vinden!


Bron: Pinterest


3. Bold statements

Bold bold bold! Dit is eigenlijk een overkoepelende trend en gaat goed met het maximalisme. Zorg voor een kleur die je meteen pakt. Blauw blijft het ook dit jaar weer erg goed doen. Ook groen gaan we overal terugzien. Maar gaat dat jou net iets te ver? Goed nieuws want ton sur ton is ook een trend die blijft. De rustigere aardse tinten doen het daarbij goed. Mooi om dat bijvoorbeeld met stof te doen zoals: een mooie fauteuil of met de bank en de daarop passende kussens.

Bron: Pinterest


4. Combineer die materialen maar!

Het mixen en matchen van materialen is een trend die we in 2023 veel blijven zien. En wat goed past bij het bold statement en het maximalisme is dat ook in de materialen die gebruikt worden, weer net dat beetje extra gegeven mag worden. Dit betekent marmer in verschillende kleuren. Maar ook een sterkere focus op de aders en texturen in marmer, hout en steen. En vooral een combinatie hiervan gaat het goed doen.


Bron: Pinterest


5. Transparency!

Kant, glinstering en ruches? Mais oui! Eind januari zal dit tijdens Maison & Objet in Parijs ook te zien zijn. En dit gaat juist goed met de hysterie van het maximalisme: wat luchtigheid inbouwen tussen de bold statements door. Glazen tafels en doorschijnende objecten gaan we ook zien!

Bron: Pinterest

131 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page