top of page
Zoeken

Hoe maak je in 5 eenvoudige stappen van je gang een echte eyecatcher?

Bijgewerkt op: 11 aug. 2023

Je gang is het eerste dat je ziet als je een huis binnenstapt. Heel belangrijk dus, maar toch wordt het vaak onderschat. Je entree bepaalt meteen de toon en dus de sfeer van je huis. Hoe zorg je er voor dat jouw gang bij je interieur betrokken wordt? En ook heel belangrijk: hoe laat je de gang een stuk ruimtelijker voelen? Aan de hand van onderstaande tips, kun jij direct aan de slag!


1. Hang een spiegel op!

Een spiegel creëert gevoelsmatig ruimte en voegt diepte toe. Dit is fijn, zeker in kleinere ruimtes. Kies voor iets leuks en opvallends. Het mag best een beetje gek! Zeker nu 2023 het jaar zal worden van maximalisme. Wil je meer lezen over de trends van 2023? Check dan ons blog 'De interieurtrends van 2023!'
2. Heb je een trap in je gang?

Laat de trap meedoen met het interieur. Schilder je trap bijvoorbeeld in een mooie kleur of zorg voor een leuke loper op de trap. Benieuwd naar de kleuren van 2023? Bekijk dan de blog 'De interieurtrends van 2023'. Wij hanteren vaak de 80/20 regel. Dus laat je huis voor 80% bestaan uit de hoofdkleuren en tinten die jij mooi vindt. En voeg voor 20% contrast toe. De trap leent zich er goed voor om contrast toe te passen. Dit mag dus best een beetje out of the box.3. Ga aan de slag met accessoires:

kies een paar mooie planken waar je leuke schilderijen op kunt zetten! Schilder deze mee in de kleur van de wand. Hierdoor maak je het meteen opvallend en stijlvol.
4. Tegels, lambrisering of behang!

Kies een wand uit en betegel deze! Deze kun je combineren met een leuk zitje. Vind je de wand betegelen iets teveel van het goede, kies dan voor mooie vloertegels en bijpassende kleuren voor op de wanden. Wil je het echt net even anders dan anders, dan kun je met een mooie lambrisering of behang aan de slag gaan. Of een combinatie hiervan.5. Mooie verlichting!

Onderschat de kracht van goede verlichting niet. Een gang is vaak te donker. Leuk is om met hanglampen en/of wandlampjes te werken. Een favoriet van ons op dit moment is de JH5 van &Tradition. Je hebt deze in verschillende afmetingen.Niets houd je meer tegen om van je gang een van de leukste ruimtes van je huis te maken! Heb je een vraag of wil je het resultaat met ons delen? Tag ons dan in je post of story op Instagram!45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page